logo FRMD - Federatia Romana de Modelism

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE MODELISM

Publicat la: 05/02/2016

Concurs Automodele Termice la Circuitul din Parcul Copilului


MRT GP 28-29 aprilie 2012
In weekendul 28-29 aprilie, Motosport Racing Team a incheiat primul concurs al anului ce s-a desfasurat pe pista permanenta din Parcul Copilului, Sector 4, Bucuresti.
 La cele trei clase de concurs 1/8 Buggy IC, 1/8 Truggy IC si 1/10 Open electric s-au inscris 28 de concurenti fara limita de varsta.
Vremea a fost excelenta pentru o astfel de competitie, publicul adunat intr-un numar impresionant, putand sa  urmareasca spectaculoasele sarituri, accidente si rasturnari de situatie din clasament.
Sambata programul a inceput cu doua manse de antrenamente controlate in urma carora s-a stabilit ordinea valorica de plecare in mansele de calificari. Pilotii au avut astfel ocazia sa testeze pista recent amenajata si imbunatatita si sa-si regleze motoarele pentru inceperea oficiala a concursului.
Calificarile au inceput in forta, pilotii incercand rand pe rand sa obtina timpi cat mai buni, acesta fiind un criteriu de autoevaluare ce avea sa fie decisiv in finale.
Duminica programul a inclus trei finale pentru 1/10 open electric de cate 7 minute si cate o finala de 45 de minute pentru clasele 1/8 Buggy IC si 1/8 Truggy IC.
Startul s-a dat la ora 10 dupa ce in prealabil s-a tinut o sedinta tehnica de rememorare a regulilor principale de concurs si a faptului ca fair play-ul trebuie sa fie permanent prezent, de acest ultim aspect avand grija si cei patru arbitrii organizatori ce au acordat avertizari si penalitati concurentilor care nu respectau regulile intrecerii.
Prima finala de open electric a fost foarte stransa, piloti concurand aproape jumatate din timp in aceeasi tura, lupta pentru locul intai dandu-se intre  Tudor Cristea, un tanar foarte talentat si mai experimentatul pilot Mircea Apostol, pilot cu multe victorii in concursuri private dar si campionate nationale, acesta reusind in final sa se impuna.
Finala a doua a fost castigata din nou de Mircea Apostol, asigurandu-si astfel locul 1 in clasamentul general. In finala a treia, lupta s-a dat pentru locul doi si trei, intre David Gafita si Stefan Bolocan, acesta din urma reusind sa o castige la un tur diferenta trecand pe locul doi la general .
Finala de 1/8 truggy IC avea sa fie un spectacol automodelistic, masinile au plecat din grila de start la semnalul semaforului de start, avand in fata 45 de minute de cursa in care orice era posibil.
Lupta pentru locul 1 s-a dat intre pilotii Motosport Racing Team, Bolocan George si Doru Trocan, acesta din urma ratand startul deoarece motorul s-a oprit, fiind nevoit sa plece de la pit stop cu un handicap de o jumatate de tura. Aceasta diferenta s-a pastrat pe toata durata finalei, cei doi pilotii intrand pe rand la alimentare si incercand sa se detaseze de restul concurentilor. Pe locul 3 s-a plasat pilotul MRT Mihai Vladescu, reusind sa se mentina pe pozitie toata cursa.
Finala de 1/8 Buggy IC avea sa aduca in minutul 40 al cursei o rasturnare de situatie spectaculoasa prin Doru Trocan care mentinandu-si pana atunci diferenta de o tura fata de primul clasat, Mircea Apostol, a profitat de problemele tehnice ale acestuia si s-a distantat in ultimile cinci minute la doua ture, reusind astfel sa ocupe primul loc pe podium.
Cel mai bun timp al cursei a fost insa obtinut de Constantinescu Catalin, care dupa cateva minute de probleme tehnice, a reintrat in cursa de pe ultimul loc, cu un handicap de zece ture fata de Cludiu Prisecaru situat in acel moment pe locul trei. Pana la sfarsitul finalei, Constantinescu a reusit sa micsoreze diferenta la o tura, dar norocul a tinut cu Prisecaru.
Festivitatea de premiere a inchis concursul, toti pilotii au primit diploma cu locul din clasamentul final, evident primii trei piloti primind cupe si felicitarile tuturor.
Pilotii MRT au obtinut in total prin participarea la cele trei clase de concurs, doua locuri 1, doua locuri 2 si doua locuri 3.
In continuare cateva comentarii ale unora dintre concurenti:
Ionescu Bogdan
“Multumim Motorsport Racing Team, a fost un concurs profiiiiiiii ! “
Claudiu Prisecaru
“Am concurat la doua clase: Truggy & Buggy 1/8 IC.
Mi-a placut concursul si atmosfera si m-am simtit foarte bine.
Pauzele mari dintre manse au facut ca atmosfera sa fie mult mai relaxanta decat de obicei.
Felicitari si multumiri organizatorilor si tuturor celor care au depus eforturi ca totul sa fie bine.
Ma asteptam sa fie cava mai multa lume totusi.”
Bogdan Editoiu
“Un concurs foarte diferit de toate celelalte! Felicitari MRT pentru efortul depus si implicare.
1. A fost primul concurs in care am avut arbitrii pe bune! Cred ca au fost 3 sau in total care erau cu ochii pe piloti – Alec pe podium , Vidra la cronometru si Diesel printre copaci  . Un concurs foarte civilizat in care s-au dat avertismente si stop and go cand a fost nevoie, si lumea a inteles ca tre sa respecte.
2. Pista a fost aranjata excelent, noile rampe cat si cele vechi au fost super. Tot respectul celor care au muncit pentru a o aduce la stadiul asta.
3. Incadrarea in timp a fost si ea foarte buna.
Cat despre problema domnului de la electrice, cum de toata lumea s-a incadrat si era cu masinile pe linia de start si el a fost singurul care a acuzat ca ” au trecut 4 minute foarte repede”.
Un concurs foarte reusit, felicitari echipei MRT!”
Multumim sponsorilor nostri: AutoRC, RC Racing.