logo FRMD - Federatia Romana de Modelism

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE MODELISM

Regulamente competitionale aeromodelism

Comisie aero- regulament de functionare

Sporting Code – Section 4: Aeromodelling

Aero-Regulament CN OPTIMIST

Aero-Regulament Viteza Standard

Aero-Regulament RES F3

Machete

machetele Machete: Un aeromodel macheta este copia fidela la scara a unui avion real. In competitie, evaluarea a unui astfel de aeromodel consta in realizarea cat mai fidela a detaliilor la scara ale avionului real dar si in evolutia aeromodelului in zbor, care trebuie sa fie similara deasemenea cu a originalului Regulament Aeromodele Machete Formular arbitraj.F4B

Zbor liber

Zbor Liber Zborul liber: este segmental aeromodelismului in care aeromodelele nu beneficiaza de nici o comanda externa dupa lansare. Zborul liber sta la baza aparitiei aeromodelismului, obiectivul competitional constand in constructia si zborul unui astfel de aeromodel, in vederea obtinerii unui timp de zbor de durata. Regulamente :

F1A

F1B

F1C

F1E

F1G

F1H

MaxIndoor

Zbor captiv

Zbor Captiv Zborul Captiv: numit si U-control, este segmentul aeromodelismului in care aeromodelul in zbor este comandat prin intermediul unor fire/cabluri de comanda. Aeromodelul este conectat cu pilotul, prin intermediul a cel putin doua cabluri de comanda (in mod particular un cablu), atasat la un maner de pilotaj, cu ajutorul caruia se comanda modelul in jurul axei de tangaj (prin actionarea profundorului). Zborul aeromodelului se desfasoara astfel in interiorul unei emisfere imaginare, cu raza egala cu a cablului de pilotaj. REGULAMENT Aeromodele de zbor captiv – F2 CLASS OPEN Team Racing Fisa de arbitraj F2B Amendari Regulament:
  1. La Acrobatie (F2B), este obligatoriu volumul de evacuare (toba de esapament)m fara masurarea zgomotului cu decibelmetru.
  2. La Combat (F2D) s-a amendat in comisie acceptul  participarii  fara sistem de oprire si toba de esapare;
  3. La Captiv Viteza (F2A), suprafata maxima acceptata este de  10dm^2 in loc de 7 dm^2;
  4. La juniori este voie ca un ajutor adult sa porneasca motoarele.

Zbor RC

Aeeromodele Zbor RC Zborul Radio-Comandat: numit adeseori si Zbor RC, este segmentul aeromodelismului in care modelul este comandat de catre operatorul de la sol prin intermediul unui transmitator radio portabil. Transmitatorul comunica cu un receptor de la bordul aeromodelului, receptor care la randul lui transmite semnale catre servomecanisme, iar acestea, actioneaza suprafetele de comanda ale aeromodelului.

Regulament Zbor RC


Actualizat de: Master Web la 04/06/2020