logo FRMD - Federatia Romana de Modelism

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE MODELISM

Rezultate deosebite ale navomodelistilor romani la CE de machete, Kavarna, 2017

La inceputul lunii septembrie, navomodelistii romani au participat la Campionatul European de machete desfasurat la Kavarna, Bulgaria. Si de aceasta data maiestria lor s-a situat la cote inalte, seniorii ocupand 4 locuri I (Andrei Romeu-CS FARUL Constanta, Hartan Marian-CSU Galati, Dan Emilian si Dan Cristina-CSM Timisoara), doua locuri II (Dan Lucian-CSM Timisoara si Costiniuc Corneliu- CS FARUL Constanta), 4 locuri III (Popa George- CSM Timisoara, Andrei Romeu-CS FARUL Constanta, Ciosu Daniel-CSU Galati), doua locuri 4 (Dan Angela-CSM Timisoara si Ciosu Daniel-CSU Galati), patru locuri 5 (Dan Emilian, Dan Cristina, Dan Lucian si Dan Angela de la CSM Timisoara) si 5 locuri 6 (Ciosu Daniel-CSU Galati, Oneci Cristian-CSM Timisoara, Cojocariu Ilie si Catana Sorin-CSTA Suceava). 
   Nici juniori nu s-au lasat mai prejos si au ocupat 4  locuri I (Plugaru Tudor, Ohanian Sergiu de la PC Constanta-Medgidia, Caunii Paul si Domil Laurentiu-PC Timisoara), un loc II (Domil Laurentiu-PC Timisoara), doua locuri III (Dorobat Stefan-PC Constanta-Medgidia si Istrate Vlad-CSM Timisoara), un loc 4 (Istrate Vlad-CSM Timisoara) si doua locuri 5 (Istrate Vlad-CSM Timisoara si Drobota Ioana-CSTA Suceava).
   Pentru toate aceste rezultate si pentru efortul fizic dar si material, multumim sportivilor, antrenorilor dar  si conducerii cluburilor si le uram LA CAT MAI MULTE REZULTATE!
   Cu deosebita recunostinta,
Ioana DUMITRU-secretar general al FRMd

REZULTATE DE SUCCES OBTINUTE DE ROMANI!

In perioada 21-26.august.2017 Federatia Romana de Modelism a organizat la Turda, trei competitii sportive de aeromodele clasa F1E, deosebite: Campionatul Mondial, Cupa Mondiala „Memorial Popa Cringu” si Cupa Mondiala „Turda”.

La fiecare dintre aceste evenimente au participat aproximativ 65 de  concurenti din 12 tari.

Rezultatele romanilor la cele trei competitii sunt de  exceptie: la Campionatul Mondial-Titlul de VICECAMPION MONDIAL obtinut de  BILDEA  DANIEL de la CSU Pitesti si locul III pe echipe obtinut se sportivii seniori BILDEA DANIEL, POPESCU MARIAN si DRAGHICI FLORIAN (toti de la CSU Pitesti).

La Cupa Mondiala „Memorial POPA CRINGU”, dintre primele trei locuri, doua au fost ocupate de sportivii nostri: locul I- BILDEA DANIEL si locul III-DRAGHICI FLORIN, iar in clasamentul pe echipe Romania a ocupat primele doua locuri: locul I-echipa formata din sportivii POPA AUREL si DRAGHICI FLORIAN si locul II-echipa formata din sportivii BILDEA DANIEL si POPESCU MARIAN. La juniori, BULIGA FLORIAN (PC Ploiesti) a ocupat locul III.

La Cupa Mondiala „TURDA”, locul I a fost ocupat de DRAGHICI FLORIAN si locul III de BILDEA DANIEL, iar la echipe: locul I-echipa formata din sportivii DRAGHICI FLORIAN si BILDEA DANIEL, locul II-echipa formata din sportivii VINTILEANU SIMEON si SAVA IONUT (ambii de la CS Sportul Studentesc Bucuresti). De asemenea, juniorii au obtinut locul I pe echipe (FITION DAVID si ANCA LAURENTIU-ambii de la CSU Pitesti) si locul III (IONICA TEODOR-de la FC Arges si DOROBANTU HARITON).

   Pentru toate aceste rezultate deosebite, multumesc tuturor sportivilor (si celor care nu au reusit sa urce pe podium), antrenorilor, conducatorilor de cluburi, pentru  efortul deosebit (atat fizic cat si financiar) pe care l-au facut, pentru ca Romania sa straluceasca in aceste competitii.

   Pentru reusita organizarii acestor evenimente multumim domnului comandor ADRIAN TRANDAFIR de la Baza aeriana 71 Campia Turzii, Conducerii Unitatii Militare 01515 Turda, patronilor Hotelului SALIS Turda si ai Hotelului Stejeris si Primariei comunei Calarasi, nu in ultimul rand colegilor mei si tuturor celor care ne-au sprijinit in acest demers.

   Va doresc tuturor mult succes in activitatea profesionala si in viitoarele competitii!

   Cu profunda recunostinta,

Secretar general al Federatiei Romane de Modelism

prof. Ioana DUMITRU


  

Campionatul European de Aeromodele Indoor Clasa F1D

In perioada 13-17.martie.2017, Federatia Romana de Modelism a organizat in parteneriat cu Primaria Slanic, Prahova si SALROM Bucuresti- Salina Slanic, Campionatul European de Aeromodele Indoor, clasa F1D. A devenit traditie organizarea acestor campionate in Slanic, Prahova, unde ne bucuram de un sprijin deosebit din partea angajatilor Salinei Slanic si primariei acestui oras, personal a domnului primar REMUS MORARU, care face ca imposibilul sa devina posibil, gasind rezolvare oricarei probleme care se iveste.

Campionatul a fost un real succes, s-a desfasurat intr-un climat de fair-play deosebit, fara proteste sau contestatii, cu participarea a 11 tari, inregistrandu-se si un record mondial care apartine sportivului slovac Ivan Treger. Feedback-ul primit atat de la competitorii straini cat si de la membrii Juriului FAI este unul pozitiv.

Rezultatele obtinute de catre sportivii romani sunt extraordinare: juniorii au obtinut toate medaliile la individual si locul I pe echipe (Bulai Calin, Gheorghe Tatu Filip, Chitu Daniel Georgian de la Clubului Copiilor Pucioasa, antrenati de dl.Foamete Radu); echipa de seniori (Mangalea Corneliu si Amoraritei Dan de la CSU Galati, Popa Aurel s-a clasat, de asemenea pe locul I  iar la individual, dl.Mangalea Corneliu de la CSU Galati a obtinut medalia de argint.

Felicitari sportivilor pentru rezultatele inregistrate, multumiri tuturor celor care au participat la organizarea si desfasurarea acestui eveniment sportiv !

Anunt Angajare Secretar General Federatia Romana de Modelism

Săptămâna Europeană a Sportului

Federatia Romana de Modelism a participat, alaturi de multe alte federatii sportive, la Saptamana Europeana a Sportului, in Parcul IOR Bucuresti, si, de asemenea, a organizat, in Parcul Plumbuita, Proiectul „Modelismul de la A la Z”, in parteneriat cu Primaria Sector 2 si Centrul Cultural UNESCO „Mihai Eminescu”, proiect initiat si coordonat de dna Ioana Dumitru – secretar general.

Multumesc colegilor care s-au implicat in derularea acestui proiect, in cele trei zile de activitate intensa: Ciosu Daniel, Ciosu Cecilia, Orbu Valeriu, Orbu Gabriela, Olaianos Razvan, Mavru Sorin, Pop Vasile-Petre si juniorii de la PC Brasov, Sercaianu Lucian, Sercaianu Florica, Otelea Dragos, Otelea Andrei, Pricop Victor, Zaharia Sebastian Radu, Matei Catalin, Stroe Razvan si tatal, Anghelescu Constantin, Amari Paolo, Dorobat Valentina si personalul FRMd.

A fost un eveniment de exceptie, cu un impact deosebit in randul publicului larg, la care, pentru prima data, televiziunea a facut voluntariat! Cel mai bun mod de a ne promova activitatea! A fost o reala placere sa vezi toate cele 4 ramuri de modelism laolalta, intr-o simbioza perfecta, reprezentate de pasionatii cu sufletul alaturi de acest sport, care au inteles importanta acestei actiuni.

A fost o munca titanica, dar satisfactia este deosebita: sute de copii fericiti, ai caror parinti ne-au rugat sa repetam aceasta experienta, multi trecatori si locatari din zona, care au participat si ne-au felicitat pentru aceasta initiativa minunata.

Multumesc, din nou, tuturor celor care s-au implicat in organizarea evenimentului! Ati fost minunati!

Multumesc Primariei Sectorului 2 Bucuresti si Centrului Cultural UNESCO „Mihai Eminescu” pentru sprijinul financiar al acestui proiect.

 

Ateliere de lucru si demonstratii Aeromodele, navomodele în Parcul Plumbuita

Update:
In perioada 24-25.septembrie.2022, Federatia Romana de Modelism organizeaza, sub egida Ministerului Sportului, in cadrul Saptamanii Europene a Sportului, in Parcul I.O.R., ateliere de lucru si demonstratii de aeromodele, navomodele, automodele si rachetomodele,  iar in Parcul Plumbuita, in parteneriat cu Primaria Sectorului 2 Bucuresti si Centrul Cultural UNESCO ”Mihai Eminescu”, proiectul pentru copii, tineri si adulti ”Modelismul de la A la Z”. Vezi PASAPORTUL PENTRU COPII #BE ACTIVE ROMANIA

Campionatul Mondial de Rachetomodele 2021 in Romania

In perioada 2-8.octombrie.2021, Federația Română de Modelism, in parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și Primăria Comunei Costești, a organizat Campionatul Mondial de Rachetomodele, in satul Spătaru, comuna Costești. La eveniment au participat 188 de sportivi din 16 tari, care s-au intrecut in probe de streamer, parașută, rachetoplane, girocopter, altitudine și machete. Deschiderea evenimentului a fost facută de primarul Municipiului Buzău, Domnul Constantin TOMA, in prezența cosmonautului român General Locotenent (Rzv) Dorin Dumitru Prunariu, cu participarea extraordinară a aviatorilor și parașutiștilor militari, care au făcut un adevărat și complet show aviatic, precum și a fanfarei militare care ne-a încântat cu programul său muzical. Mulțumim partenerilor noștri de organizare, sponsorilor și partenerilor Media, care au făcut posibil acest eveniment sportiv de excepție, chiar dacă s-a desfășurat într-o perioadă de vârf a pandemiei! Pentru mai multe detalii, vizitați: Pagina FB: https://www.facebook.com/Campionatele-Mondiale-de-Rachetomodelism-Buzau-2021-107161771732357 Eveniment FB: https://fb.me/e/1jduJZzxN Instagram: https://www.instagram.com/cmr_buzau_2021/ Adresa e-mail: cmrbuzau2021@gmail.com Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCYK-JZPZZ8UzMXcv35GKIwQ/featured

Cele mai valoroase performante din istoria aeromodelismului romanesc

  Cele mai valoroase performante din istoria aeromodelismului romanesc, obtinute de echipa Romaniei, la Campionatele Mondiale de aeromodele zbor liber F1A,B,C desfasurate la Lost Hills, California in perioada 17-22.octombrie.2019: BRINZOI CONSTANTIN-AURELIAN-CAMPION MONDIAL-F1A individual seniori, POPESCU MARIAN-medalie de bronz-F1B individual seniori, locul 5 pe echipe-S1A seniori (Brinzoi Constantin, Cristescu Daniel, SZIJJARTO Szilard). FELICITARI!!!

Campionatul Mondial de aeromodele INDOOR, clasa F1D

Federatia Romana de Modelism va invita sa participati la Campionatul Mondial de aeromodele INDOOR, clasa F1D, organizata in parteneriat cu Societatea Nationala a sarii SALROM Bucuresti, Salina Slanic, Prahova, In perioada 225-29.03.2020. Acesta va fi precedat de Memorialul OTTO HINTS. Documente oficiale le gasiti AICI , AICI

European Championships for Space Models

Federația Română de Modelism in parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Municipiului Buzău și Primăria Costești vă invita în perioada 21-30 August 2019 la un eveniment rachetomodelistic de talie mondială și anume Cupa Mondială de Rachetomodele „Buzău Cup”, între 21-23 August și Campionatul European de Rachetomodele, între 24-30 August.
Eventualii sponsori care doresc să sprijine desfășurarea acestui eveniment, sunt rugați să ne contacteze pe adresa de email office@frmd.ro .
Alte detalii și documente aferente acestui eveniment, găsiți AICI:
The Romanian Modelling Federation, in partnership with the Ministry of Youth and Sport, the City Hall of Buzau and the City Hall of Costesti, invites you from 21st to 30th August 2019 to a world-class event for Space Models, namely the World Cup „Buzau Cup”, from 21st to 23rd August and the European Championships for Space Models, from August 24th to 30th of August.
Eventual sponsors who wish to support this event are kindly requested to contact us at office@frmd.ro.
Other details and documents related to this event can be found HERE:
2019 FAI S ECh doc. 1 (HERE)
2019 FAI S ECh doc. 2 (HERE)
2019 FAI S ECh Final Entry Form (HERE)
2019 FAI S WORLD CUP “Buzau Cup” (HERE)
2019 FAI S WORLD CUP “Buzau Cup” Entry Form (HERE)

Rezultate:

Seniori: (AICI / HERE)
Juniori: (AICI / HERE)
Flight Judging Results S7 (AICI)
Static Judging Results: Seniori / Juniori

2018 FAI F3J WORLD CHAMPIONSHIP FOR MODEL GLIDERS FOR SENIORS AND JUNIORS

PRELIMINARY ENTRY FORM(HERE) Federația Română de Modelism va organiza în perioada 22 – 28 iulie 2018 la Ghimbav, Brașov, România, Campionatul Mondial de aeromodele clasa F3J seniori și juniori, masculin și feminin . De asemenea, anterior acestui eveniment sportiv, în perioada 20 – 21 iulie 2018 se va desfăsura Cupa Mondială de aeromodele F3J pentru seniori și juniori, masculin și feminin „România 100″, prilej cu care sportivii vor avea posibilitatea să se adapteze la condițiile de concurs. Pentru mai multe informatii consultați buletinele oficiale pe care le puteți gasi aici si aici. Entry Form F3J 2018 WORLD CUP “ROMANIA 100” more info HERE Secretar general: prof. Ioana DUMITRU

Un nou Atelier de Automodelism in Bucuresti

Iubim masinile. De cand suntem mici, apoi adolescenti, apoi adulti. Motivatia poate se schimba, dar pasiunea nu 🙂 ! Desi neinsufletita, ne raportam la masina ca la un prieten. Legatura dintre noi si ea trece dincolo de relatia om-obiect. Dar stii cu adevarat „cine” este masina ta? Sub indrumarea unor instructori cu pregatire specifica, atelierul nostru de Automodelism ia lucrurile de la inceput. Inginereste, functional, artistic … Masina este descompusa si recompusa, descoperita si reinventata. Copiii au oportunitatea de a cunoaste cum functioneaza si cum se piloteaza unul din cele mai ravnite „trofee” din lume 🙂 Bufnita din Tei lanseaza Atelierul de Automodelism care va contine in fiecare luna 3 sesiuni teoretice/tehnice si o sesiune de pilotaj/testare pe circuit.  
VINO LA ET. I al GRAND MALL ARENA PENTRU O SESIUNE DEMO GRATUITA – MARTI, 15 NOIEMBRIE. Vom instala un circuit special de competitie cu o lungime de 12m si vei avea ocazia sa-ti testezi abilitatile, indemanarea si curajul pilotand un Ferrari sau un Lamborghini … radiocomandate!
DETALII: In cadrul Cursului de Automodelism vor fi invatate elemente de baza de constructie si mecanica ale unui automodel radiocomandat si se vor desfasura activitati practice de initiere in pilotajul automodelelor. Se vor organiza competitii intre cursanti pentru a dezvolta stapanirea de sine in situatii de presiune competitionala si obisnuirea acestora cu regulile si cerintele unui concurs oficial. La aceste cursuri se folosesc automodelele electrice de viteza pe care le detine Centrul de Instruire Speed and Fun. Cursul este organizat pe perioada anului scolar si este impartit in 2 module:
  • Modulul I – 2 luni – Curs de Initiere in Modelism
  • Modulul II – 6 luni – Curs de Instruire Avansati
In Anul scolar urmator, vom sustine Modulul III – 8 luni – Curs de Instruire Profesionisti. Dupa absolvirea Modulului de Initiere, cursantul obtine Brevetul de Pilot Sportiv si Carnetul de Legitimare la Clubul Sportiv Motosport Racing Club – atestari care ii dau dreptul de a participa la competitiile oficiale organizate de Federatia Romana de Modelism si la alte concursuri oficiale nationale si internationale.
VARSTA: 10+ ORAR: MARTI, ORA 19:00, astfel: – 22 NOV, 29 NOV, 6 DEC – Cursuri teoretice/tehnice la Bufnita din Tei – 13 DEC – Antrenament si Pilotaj pe circuit la Grand Arena Mall – Ulterior, cu exceptia vacantelor scolare se repeta aceasta structura: 3 sesiuni teoretice + 1 sesiune de pilotaj
Partener Material Sportiv: Speed RC